16/10/2017

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Una trobada de minairons plena d'emocions

Aquest cap de setmana (divendres 13, dissabte 14 i diumenge 15 d'octubre de 2017), hem celebrat la vint-i-tresena trobada de minairons a la Farga de Queralbs. Hem de dir, després d'un merescut repòs, que han estat tres dies genials, plens d'emocions, de convivència, d'amistat, de germanor i de tots aquells adjectius  (molts, per cert) que vulgueu afegir-hi alhora de descriure les vivències d'aquests dies.

Sobretot, però, han estat dies de retrobament i d'airejament després dels dies que vivim al nostre país. Hem recuperat forces, hem caminat i descobert paisatges encisadors, hem jugat, ens hem vist de nou, hem xalat de la companyia de totes i de tots, hem intercanviat punts de vista amb una tendra mirada cap a les colònies i cap els infants i joves... En definitiva, ens hem conegut més i millor i hem fet un nou tast de la vida minaironal.

A destacar:

 • La nombrosa participació d'enguany que, el divendres al vespre, es va traduir en gairebé dos cents participants ansiosos de conviure, gaudir, ballar...
 • Una excursió excel·lent per la vall de Núria on quasi bé cent minairons van gaudir d'una petita travessa per carena i diferents cims, entre ells els Torreneules.
 • Un caliu meravellós entre els vailets, mares i pares, monitores i monitors.
 • Moltes ganes de jugar, ballar i recordar l'estiu a través de la revista i del vídeo que vam compartir abans de lliurar el dvd als sol·licitants.
 • Tantes emocions difícils d'explicar i d'entendre des de lluny i que deixem en el record de totes i de tots vosaltres, els lectors o lectores que llegiu aquesta petita crònica.

Avui dilluns estem encara una mica cansats i cansades però millor anímicament després d'haver-nos oxigenat al Pirineu Oriental a l'aixopluc d'un bon clima, un inici de tardor amb els colors despuntant enmig dels boscos i amb més calor del normal a aquestes alçades. També ens sentim cofois de l'experiència i preparats per a enfilar l'agulla i començar a preparar la nova edició de colònies. Ahir, realment, vam cloure la campanya 2017 i a partir d'avui comencem a pensar i a imaginar-nos la propera edició.

Dir a tothom que ja estem lliurant dvds i revistes i que per tal de fer-la arribar ja informarem del com i quan.

Moltes abraçades a tothom amb el desig de llibertat i de democràcia que tots portem als nostres cors.

15/10/2017

Noves fotos a Aplec 2017

S'han penjat 41 noves fotos a l'àlbum.

13/10/2017

23è Aplec "Els Minairons Cantaires"

Preus bitllet col·lectiu cremallera

Benvolguts,

Us facilitem el preu del bitllet col·lectiu del cremallera:

Adult: 19€

Menor de 15 anys: 12,75€

Recordem que qui no s'hagi acollit al bitllet col·lectiu i vingui a la excursió haurà de pagar el bitllet normal.

Salutacions i fins demà!

09/10/2017

23è Aplec "Els Minairons Cantaires"

Darreres informacions

Algunes informacions pràctiques cara la trobada del proper cap de setmana:

EXCURSIONISTES

 • El dissabte, el tren cremallera surt de l'estació de Queralbs a les 08:10h. No espera a ningú, com ja sabeu. Per tant, si veniu de fora sigueu puntuals directament a l'estació. Tothom que estigui a la casa de colònies entre el divendres i el dissabte recordeu:
  • El divendres dia 13 d'octubre, el sopar (pels qui us hi heu apuntat) se servirà a les 09:30h.
  • Els qui només hi veniu a dormir caldrà que arribeu a la Farga no més tard de les 12:00h. Tindreu adjudicada habitació des de secretaria.
  • L'esmorzar, al matí del dissabte, se servirà a partir de tres quarts de set del matí donat que caldrà anar a buscar el cremallera amb puntualitat.
  • Si algú necessita que la Farga els proporcioni el dinar del dissabte (no és obligatori) ho ha de comunicar si no ho ha fet abans. En cas de no tenir-ne notícies entendrem que el porteu de casa.
  • Cal dur roba del temps pel que fa a l'excursió. El temps, a Núria, pot ser molt variable i hem de pensar en el fred, la calor, la pluja...
  • Finalment, nosaltres podem demanar un bitllet col·lectiu que surt molt més barat. Us demanem que, en cas d'estar-hi interessats/des, ens ho comuniqueu abans del dijous 12 d'octubre via neret@neret.org, indicant-nos quants bitllets voleu de 4 a 6 anys, quants en voleu de 7 a 14 anys i quants en voleu a partir de 15 anys.
  • Si tot va bé la tornada amb tren cremallera es preveu el mateix dissabte amb el tren de les 16:40h (si parlem del bitllet col·lectiu que ja hem negociat orientativament).

TROBADA EN GENERAL

Tant pel que fa als excursionistes com pel que fa a la resta les activitats de la trobada s'inicien a partir del dissabte a les 16:30h, tot i que s'hi pot arribar abans. Si arriben una mica tard els de l'excursió intentarem ajustar els horaris. De moment, però, ens guiem pel programa i horari que hi ha al nostre web.

06/09/2017

23è Aplec "Els Minairons Cantaires"

Programa d'activitats

PROGRAMA I CALENDARI D’ACTIVITATS DE LA VINT-I-TRESENA TROBADA

DISSABTE, 14 D’OCTUBRE DE 2017

08:10 h. Sortida amb el tren Cremallera direcció Núria, des de l’estació de Queralbs. Si algú ho necessita per a poder anar d’excursió pot dormir a la Farga la nit del divendres al dissabte. Només cal demanar-ho.

08:45 h. ITINERARI CIRCULAR.- Sortida, a peu, des de l’Alberg del Pic de l’Àliga (2.122m). Ens enfilem al Pic de l’Àliga (2.422m), Rocs Blancs de Fontnegra (2.475m), Puig de Fontnegra (2.728m), collet de Fontnegra (2.663m), Cim de Coma del Clot ( 2.739m), Coll de Torreneules (2.561m) i Torreneules (2.713m). Tot seguit, tornarem a l’Alberg, passant pel Cim del Ras (2.563m) completant, així una ruta circular de 6 cims.

15:00h Arribada a Núria i descans

15:50h Tornada a Queralbs amb el tren Cremallera

INFORMACIÓ RELATIVA A LA SORTIDA
Caldrà endur-se’n el dinar, aigua, roba del temps, gorra, calçat adequat i/o impermeable. Si fa bon temps, l’arribada a la Farga està calculada cap a les 16:30 hores, amb servei de dutxes.

16:30 h. Arribada a la Farga d’altres minairons o minairones que no hagin anat d’excursió. Allotjament. Servei de secretaria obert. Es podran abonar les quotes corresponents a la trobada, recollir les revistes i els DVDs, etc.

16:35 h. Berenar.

17:00 h. a) Projecció: resum vivències “els Minairons Cantaires”. Colònies 2017 -2n torn- b Tallers de cuina i/o de fanalets (per a la vetllada del vespre).

18:15 h. a) Projecció: resum vivències “els Minairons Cantaires”. Colònies 2017 -1t torn- b) Tallers de cuina i/o de fanalets (per a la vetllada del vespre).

19:30 h. a) Racó de jocs per a la mainada, petits I més ganàpies b) Assemblea valorativa: mares, pares, amigues/cs, monitors/res.

21:00 h. Sopar

22:30 h. Vetllada amb l’actuació del grup musical ESCATALOTS

23:59 h. Bona nit a tothom.

DIUMENGE, 18 D’OCTUBRE DE 2017

08:15 h. Desvetllament i esmorzar

10:40 h. Joc del Minairó

12:30 h. Danses populars

14:15 h. Dinar

15:50 h. Comiat: És l’hora dels adéus...

Us ho perdreu? Podeu inscriure-us aquí

Foto més recent


Unes danses per agafar gana
Aplec 2017
15/10/2017 12:59:27

Calendari

Propers esdeveniments

01/07/2018
Primer torn 2018

15/07/2018
Segon torn 2018

Aniversaris

Dijous, 19 d'octubre
Bernat Santamaria Porti

Divendres, 20 d'octubre
Paula Galván Cantero

Dissabte, 21 d'octubre
Adrià Gutiérrez Benedico
Jan Alvarez Tomas

Diumenge, 22 d'octubre
Sergi Barón Hernandez
Max Calzada Garrofé
Sonia Massa Freire

Dilluns, 23 d'octubre
Andrea Bertolero Donoyan

Dimarts, 24 d'octubre
Marina Lafuerza Canalis

Dijous, 26 d'octubre
Albert Caselles Tomas
Emma Phillips Vila
Gemma Serra De Paz

Divendres, 27 d'octubre
Marc Gimeno Morales

Amunt