14/10/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Comença el segon torn a can Minairó

Després d'un primer torn intens, el diumenge dia 14 de juliol, al migdia, ha començat el segon torn. Hem dinat tard, cap a dos quarts de tres, però amb un àpat esperat: macarrons, carn i iogurt. A continuació el discurs de benvinguda a càrrec dels monitors i la distribució per habitacions. Un cop desfetes les maletes, ordenats els prestatges i fets els llits hem tingut una mica de temps lliure fins a l'hora de berenar. Ja berenats i distribuïts en grups de tutoria hem preparat la vetllada de la nit i ens hem conegut millor.

Després de sopar hem fet una gran vetllada i hem conegut el nom de cada grup. Com és habitual també hem cantat quatre cançons. I cap a dos quarts de dotze de la nit hem anat a "planxar les orelles"; o sigui, a dormir.

Cal comentar que ha estat un primer dia molt maco donat que no hi ha hagut problemes destacables i que les emocions dels minairons es palesaven en totes les seves cares i expressions. La nit ha estat plàcida i tranquilla i fins que no ha sonat la música tothom roncava i/o xiulava sense aldarulls.

Continuem informant. Des de la Farga de Queralbs moltes abraçades-.

16/07/2019

Missatges al llibre de visites

En/na Ivan Guerra, Ivan guerra, Jordi Martí, Jordi Martí, Mercè Domènech, Sandra Sanz - madre de Pol (44) y Emma Torrent (7, Marta Lara García, i 54 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

15/07/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Primer dia, bon temps i bona remullada al riu Freser

Dir-vos que avui ha estat un dia molt tranquil a can Minairó i que ara mateix acabem d'arribar de banyar-nos al riu Freser. Feia molt bon temps, sol i calor i l'aigua del riu, encara que freda, venia de gust. El paratge on ens hem banyat és molt feréstec, ple de basses i salts, amb una aigua i fresca i regalada.

Tothom ha gaudit molt de la remullada i d el'aventura per dintre del Freser. En acabar hem anat a berenar i, a continuació, hem tornat a la Farga per a dutxar-nos, cosa que estem fent ara mateix. D'aquí una estona començarem a organitzar els grups de tendes de campanya perquè demà dimarts anem d'acampada per a pernoctar als Collets, a uns 1700m. d'altitud i des d'on podrem observar la vall del Freser. Hi anirem per Fustanyà i Serrat. després ens enlairarem fins arribar a una pista forestal que acaba on volem acampar o pernoctar. Ens explicarem millor demà al vespre.

Portem poc temps a can Minairó els del segon torn però comencem a gaudir de la convivència i emocions que aquesta comporta. Us ho anirem explicant.

Des d ela Farga de Queralbs bona vesprada a tothom

 

15/07/2019

Noves fotos a Segon Torn 2019

S'han penjat 40 noves fotos a l'àlbum.

14/07/2019

Noves fotos a Primer Torn 2019

S'han penjat 28 noves fotos a l'àlbum.

13/07/2019

Noves fotos a Primer Torn 2019

S'han penjat 51 noves fotos a l'àlbum.

13/07/2019

Missatges al llibre de visites

En/na Mario Badosa Cases, AVIS- Marc59 nell56, Yolanda Mireia i familia (Jean Tsamarana), Susana para Ona 58, Mery y Juan , Per al Gerard (22), Neus Cortès, i 18 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

13/07/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Dia de retrobament a can Minairó

Benvolgudes i benvolguts,

Avui dissabte dia 13 de juliol, a dos quarts de cinc de la tarda, hi ha el retrobament dels miniarons amb les famílies. És un dia especial, màgic, bonic...

´I perquè desitgem que no es perdi la màgia us fem arribar, d enou, el programa i horari de la diada conjuntament amb algunes instruccions que ens ajudaran a millorar l'organització i el desenvolupament de la jornada.

L'horari és el següent:

16:30h.-                Arribada a la Farga i retrobament.

17:00h.-                fira pels carrerons d ela Farga i piscina

19:00h.-                Cloenda de la fira i organització del concert.

19:45h.-                Concert de cloenda a càrrec dels minairons

21:00h.-                Sopar de germanor al carrer principal d ela Farga (davant del menjador)

Simultàniament.-   Espectacle tipus "Olla Barrejada". És a dir, actuacions dels minairons i de les famílies i/o amics presents que ho desitgin

11:59h.-                A planxar les orelles (dormir)

Recordem algunes instruccions:

a) A dintre del recinte de la Farga no es poden beure begudes alcohòliques ni s'hi pot fumar.

b) Els infants i joves participants no poden anar fora del recinte ni anar a la zona d'acampada de les famílies sense autorització dels monitors.

c) Els mòbils dels adults, en cap cas, han de ser la joguina dels minairons durant la vostra estada a la farga.

d) Tampoc és desitjable que els doneu begudes refrescants ni dolçaines o capricis.

e) No es pot entrar a les habitacions ni a les zones privades. Només es pot fer ús dels serveis del taller gran i/o, excepcionalment, de la mateixa casa de colònies.

f) A l'hora de sopar caldrà recollir les deixalles personalment i llençar-les on correspongui.

 

en definitiva, ens agradaria mantenir el caliu de les colònies i que ens ajudéssiu amb una certa complicitat.

 

Gràcies per l'atenció i confiança dispensades. Des d ela Farga de Queralbs i contents de rebre-us avui i demà, bon dia.

 

12/07/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Foc de camp i gimcana ahir. Avui darrers preparatius

el primer torn es va acabant i, amb il·lusió, esperem el dissabte, dia de retrobament i d'acollida a can Minairó. Ahir al matí vam poder gaudir d'una gimcana molt divertida segons els minairons. Això sí! Van acabar empastifats de dalt a baix. Les dutxes van resoldre aquesta qüestió però, a vegades, calia un bon raspall per treure la porqueria acumulada: pintura, vinagre amb farina, ous, fang... Semblaven croquetes algunes i alguns...

A la tarda vam romandre a la Farga fent de tot una mica: tallers per preparar la darrera tarda; tallers per començar a organitzar l'espectacle del vespre del dissabte o bé "olla barrejada", etc. I a la nit un foc de camp espectacular, amb cercavila amb torxes i encesa de la foguera amb bola de foc a distància. Va ser molt divertit tot plegat i s'hi val a dir que el cansament comença a ser present entre algunes i alguns minairons.

També és cert que, darrerament, hi ha un ambient extraordinari. Es palesa la pinya", l'afecte de totes amb totes, tots amb tots... Cada cop hi ha més complicitat, més entusiasme, molta joia i alegria, rialles, cantarelles, representacions improvisades... És l'indicador que ens diu que les colònies han tornat a ser un èxit.

Fa goig conviure aquests dies a can Minairó. Ahir al vespre, per exemple, quan tothom dormia, els minitors van acabar jugant un partit de futbol al camp de la Farga. Tot en silenci, és clar, per no molestar als minairons i als maristes que dormen a la casa de baix. Era divertit veure un partit silenciós! Però un bon indicador de l'ambient que hi ha aquí dalt.

Avui és el darrer dia que estem sols, sense famílies i amics. Demà dissabte és un dia dur i il·lusionador. el retrobament a la tarda en serà la causa.

Des d ela felicitat que es viu a can Minairó us desitgem un bon divendres. Ens veiem demà.

Donatius

Voleu col·laborar en becar nois/es per tal que puguin assistir a les nostres colònies?

Feu-nos un donatiu a través de Paypal

Foto més recent


Una minairona observant un marcòlic (Lilium martagon)
Segon Torn 2019
15/07/2019 16:57:18

Calendari

Propers esdeveniments

16/07/2019
Segon torn 2019 (finalitza 28/07/2019)

Aniversaris

Dimecres, 17 de juliol
Miquel Hernando De La Rubia

Dijous, 18 de juliol
Laia Gascon Capdevila

Divendres, 19 de juliol
Luis Leal Vidal-folch

Dissabte, 20 de juliol
Jan Barcelona Martin
Cora Grau Soucheiron

Diumenge, 21 de juliol
Carlota Bas Baldó

Dimecres, 24 de juliol
Roc JuanÓs Cruz
Gerard Minguez Daina
Guillem Minguez Daina

Dijous, 25 de juliol
Oriol Badosa Borrellas
Jan Estiu Salvadó

Divendres, 26 de juliol
Laia Soldevila Castillo

Amunt