03/08/2020

Missatges al llibre de visites

En/na Gisela Juanós (30) ha escrit un missatge al llibre de visites

30/07/2020

Colònies "Els Minairons Cantaires"

La força dels minairons

La força dels minirons i minairones, amigues i amics, rau en la confiança i el treball d'equip.

 

Estiu 2020: dos torns de colònies breus però necessaris que han estat una injecció d’optimisme per als minairons i minairones.

Queden lluny aquells fatídics dies de maig i de juny quan tot eren dubtes pel que feia a l’edició d’aquestes colònies i que res de bo presagiaven. Primerament les vèiem perillar; a continuació hi trobàvem molts inconvenients pel que fa a les mesures Covid-19 que hauríem d’adoptar en cas de gosar organitzar-les; i no oblidem el rau rau que ens consumia, que ens obligava a exercir el debat i la consulta davant de les incerteses que els diversos comunicats oficials emetien...

Volíem fer colònies però no a qualsevol preu. No volíem renunciar als pilars bàsics d’aquestes: contacte, afecte, interrelacions... Però tot semblava anar-hi en contra: que si distanciaments, que si mascaretes, que si grups estables...

Al final, després d’aspres debats a l’equip de monitors i monitores, vam decidir fer aquests dos torns d’una setmana cadascun amb un ritme més baix que l’habitual per tal de fugir de cansaments que poguessin provocar alguna febre sospitosa que ens obligués a activar el protocol Covid-19. Ja sabem que durant les colònies i degut al clima humit, a vegades fred, de les contrades de la Farga de Queralbs, no hi ha cap estiu que no tinguem algun cas de febre per calorada i cansament. I com que qualsevol minairó amb trenta-set i tres dècimes o més seria sospitós d ela Covid-19, doncs imagineu-vos a què ens enfrontaríem. Que a un aïllament temporal a l’espera que el pare o la mare es fessin càrrec de dur al seu fill/a al CAP per a fer-li la prova, etc. Un camí endimoniat que no desitjàvem i que ens posava els pèls de punta.

Davant d’aquesta situació volem agrair a les famílies la seva confiança envers el nostre equip i el nostre projecte. Certament, algunes i alguns minairons, davant del dubte, van decidir donar-se de baixa. Altres, en canvi, vau apostar per la nostra proposta confiant amb el rigor i bon fer de l’equip. Gràcies per haver confiat i gràcies per haver-nos animat en moments delicats i difícils. De fet, constatar que en teníeu moltes ganes i que desitjàveu anar endavant va ser per a nosaltres el revulsiu i/o el combustible que ens va permetre no decaure i agafar forces.

Després de superar tants i tants obstacles va arribar el dia del retrobament. Per cert, amb un inici de traca. El primer diumenge del primer torn, quan us rebíem, una tempesta impressionant semblava que volia posar falques a un bell inici. Tanmateix, durant els dos torns, les tempestes i les baixes temperatures no van contribuir a normalitzar unes vivències que sempre vam haver de supeditar a les condicions meteorològiques.

Però heus ací que som així, som minairons. Les ganes de fer colònies i de retrobar-nos, el desig de gaudir els uns dels altres, la màgia que, any rere any, s’estableix entre els minairons... van fer el miracle. Fou impressionant conviure intensament vuit dies. Les emocions corrien entre nosaltres a grans velocitats. Les rialles i carones de felicitat no eren afectades per les quatre mesures Covid-19 que, a poc a poc, es van anar relaxant. Al contrari, rialles, somriures, bons comportaments, afecte, confiança... es van fer els amos de la situació i, textualment, vam viure vuit dies en un oasis de pau ben lluny dels mitjans de comunicació i dels horribles comunicats de premsa dels nostres representants. Allí i aquells dies ens vam oblidat de la nova cultura Covid, de les rodes de premsa, dels confinaments i altres tortures psicològiques i ens vam dedicar a nosaltres.

Torns curts, breus i potser insuficients. Però torns necessaris, fantàstics i meravellosos que han omplert de joia a tants i tants minairons i minairones.

Estem orgullós de la feina feta. Dels infants i adolescents. De les famílies. Dels monitors i monitores i, del personal de la Farga, sempre al peu del canó i els braços ben oberts.

Cal filar prim per entendre la dedicació d’uns monitors i monitores que enguany han treballat més del doble per a poder, finalment, fer colònies amb el risc assumit. Cal entendre el context Farga amb les grans pèrdues econòmiques ocasionades per aquesta gran crisi. Gràcies, també, amigues i amics de la Farga per acollir-nos i per estimar-nos.

Tot ha acabat bé en ambdós torns. Recordarem sempre aquest 2020. Nosaltres, els minairons, havíem de celebrar amb gran solemnitat el nostre vint-i-cinquè aniversari. No ha estat possible. Però ja comencem a pensar en el vint-i-cinquè més un. Hi haurà temps per a celebrar-ho amb la dignitat que totes i tots ens mereixem.

En escriure aquestes quatre ratlles les emocions i alguna llagrimeta fan honor als nostres sentiments. Hem estat capaços, treballant en equip totes i tots junts, d’anar endavant i de vèncer a aquesta bruixota de la Covid. I vencerem tantes bruixes i bruixos que surtin al pas.

Tenim la força de la il·lusió. Tenim uns minairons i minairones ben abraçats. Fem pinya i la vida és fantàstica.

Endavant!

27/07/2020

Missatges al llibre de visites

En/na Familia Falcon Oller, Montse Castell, Montse Artola, Avia Carme per la Laia Camps, Ester y Juan A. , xavi, Papa i Mama, i 13 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

25/07/2020

Missatges al llibre de visites

En/na Montse Artola, Avia Carme per la Laia Camps, Ester y Juan A. , xavi, Papa i Mama, Joan i Marta per Mar (koala 18), Sandra Sanz, i 44 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

25/07/2020

Noves fotos a Segon torn 2020

S'han penjat 56 noves fotos a l'àlbum.

25/07/2020

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Programa del concert del segon torn

25/07/2020

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Emissió en directe (streaming) del concert del 2n torn

Benvolgudes famílies,

Tal i com us vam comentar a la darrere reunió, el concert d’aquest dissabte l’emetrem en directe per diferents xarxes socials:

  • Instagram (@acneret)

Amb l’enllaç: https://instagram.com/acneret?igshid=1sbys23ser34k

I si ho permet el Wifi també serà emès pel canal de YouTube (Associació Cultural Neret):

https://www.youtube.com/channel/UChFIxSrOcMIL2x7N_KmqU0Q?view_as=subscriber

 

L’hora del concert és prevista avui dissabte 25 de juliol a les 21:15 hores.

 

Amb el desig que la tecnologia ens ho permeti, esperem que passeu una bona estona virtual donades les circumstàncies. Ens hagués agradat molt compartir el concert en directe com cada any però la situació actual no ho permet.

En cas que el directe no funcioni per algun motiu, us comuniquem que més tard el penjarem en els mateixos canals.

 

Gràcies per la confiança i moltes abraçades,

 

Equip de monitors.

 

Nota: entreu abans del concert al nostre web per si ens veiem obligats a actualitzar algun d’aquests enllaços.

 

24/07/2020

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Un divendres plujós, com de costum aquest estiu!

Certament, les pluges són insistents aquests dos darrers dies. Avui hem pogut fer la gimcana al matí però a la tarda han tornat les tempestes. A la gimcana, dins d’un recorregut llarg i agradable per la presència de bosc, vorals verds, rierols, etc., les proves han estat molt divertides i gracioses. Després de dinar i d’una petita pluja, el sol ha tornat a treure el nas i ens em animat a anar al riu per tal d’acomiadar-nos de la seva bellesa i naturalitat. Però, només sortir de la Farga, una altra tempesta ens ha fet córrer i tornar. Aleshores hem recuperat l’activitat normal que havíem de fer al matí i així estem passant la tarda.

Ara plou suaument i ignorem si podrem fer el sopar a la fresca que tenim preparat. En cas negatiu el farem a dintre dels menjadors segons les pautes d’animació que tenim preparades.

 

El mal temps, aquest estiu, és força evident a la vall de ribes i a Quealbs en concret. Potser per això tot verdeja amb gran presència d’aigua arreu. Però, els minairons, com sempre, intentem vèncer els reptes que ens planteja el clima i som així, som minairons! Escoltar, aquests dies, opinions d’infants i d’adolescents, ens omple l’esperit de joia. Estan cofois de fer colònies, saben que aquestes s’acaben i intenten no mirar massa de reüll cap al diumenge.

Aquí a la Farga el Cisco i la Maria són tota una institució. Ens expliquen històries maques d’aquestes contrades, ens canten cançons populars, algunes inventades pel Cisco, ens mostren la fusteria i ens parlen de remeis naturals... Tots uns personatges que reconforten i que milloren el respecte i l’estima envers les persones, sigui quina sigui la seva edat.

Ara, mentre escrivim, sentim el soroll de l’aigua, dels rierols, de la pluja, dels minairons i la seva música... Tot un plaer com us podeu imaginar.

Demà dissabte és el darrer dia sencer a la farga. Al vespre emetrem en directe per les xarxes socials el nostre concert. Us enviarem els enllaços i l’horari. També n’informarem al web.

Des de can Minairó plujós enguany bona nit.

Donatius

Voleu col·laborar en becar nois/es per tal que puguin assistir a les nostres colònies?

Feu-nos un donatiu a través de Paypal

Foto més recent


Hi posen tota la seva energia!
Segon torn 2020
25/07/2020 22:54:06

Calendari

Propers esdeveniments


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/neret/webapps/public_html/portal/moduls/timeline/timeline.php on line 41

Aniversaris

Diumenge, 27 de setembre
Miriam Fathi Bouzid

Dilluns, 28 de setembre
Marc Reguant Vila

Dimarts, 29 de setembre
Sheila Gómez Arévalo

Dissabte, 3 d'octubre
Arnau Dominguez Cabau

Dimecres, 7 d'octubre
Daniel Torres Verdes

Amunt