17/07/2018

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Una acampada fantàstica

Avui dia 17 de juliol els minairons han anat d'excursió a la font de l'Home Mort. el temps ha acompanyat i hem pujat amb disciplina i alegrois fins a la font on, per cert, l'aigua és molt bona i freda. Després de dinar hem continuat caminant fins al prat de la Vacarissa on hem instal·lat el campament. Encara ara estem muntant tendes i portant piquetes al Cisco  (cal Ferrer) per tal que les posi rectes amb les seves eines.

Ara, els repòrters especials d'aquesta vesprada us donaran la seva opinió sobre el dia d'avui. comença l'Arnau Vivas (un espia del primer torn): "He fet de secretari del Genís qui m'ha passejat tot el dia amb el seu tot terreny" Continua el Pol Torrent: "El paisatge era molt bonic i m'ha encantat beure aigua de la font de l'Home Mort". Riuen mentre intenten expressar opinions diverses. Això és el que diu l'Arnau Domènech: "Durant l'excursió m'ho he passat molt bé fins que hem dinat a la font. Aleshores m'ha vingut mal de panxa i he hagut d'anar amb cotxe amunt i avall la resta del dia". Finalment, en Segi Barón, acaba aquesta petita i divertida crònica: "L'excursió ha estat molt cansada fins arribar al prat de la Vacarissa. Però ha valgut la pena amb les bones vistes que es veien."

Ja ho veieu! Són tot uns personatges... Ara no podem dir gran cosa més perquè és tard i el wifi no rutlla. Demà ampliarem la crònica i penjarem moltes, moltes, fotos que avui es resisteixen.

 

Des de contrades pirinenques a 2000 metres d'altitud ens acomiadem fins demà.

Bona nit. Totes les puces al teu llit.

17/07/2018

Missatges al llibre de visites

En/na Família Reventós Spà, FAMILIA TORRES-VERDES, FAMILIA TORRES-VERDES, Júlia Guasch, Julia Guasch, Julia Solsona i Laia Carbó, Jordi&Lisa, i 50 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

16/07/2018

Missatges al llibre de visites

En/na Carlos i Sílvia, Dani y Marta, Marc i Pau, Àvia Teresa de Reus, Maria Josep Folguera Espuche, Montse, Toni, i 32 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

16/07/2018

Noves fotos a Segon torn 2018

S'han penjat 45 noves fotos a l'àlbum.

16/07/2018

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Un poble, Vilafargueta, entra en acció

Ahir, com sempre que iniciem un torn de colònies, fou un dia ben especial perquè calia conèixer-nos els uns amb els altres, aterrar a una nova realitat, etc. L'equip de monitores i monitors tenia i té un gran repte que consistia en fer possible aquella màgia de cada any que ens converteix en minairons.

L'arribada a la Farga no té massa secrets i, a l'hora convenida, van arribar algunes famílies i els autocars de Lleida i de Barcelona. Els nois i noies feien cara d'il·lusió i buscaven amb els ullets als companys d'altres estius i/o simplement exploraven noves amistats. Els monitors no paràvem de moure'ns i de preocupar-nos per tot: material, motxilles, dinar, autocars, documentació dels familiars... Era un ordre dins d'uns instants caòtics i ganes i més ganes de fer colònies. Aviat va sonar la campana i vam entrar plegats al menjador on vam dinar. En acabar els monitors ens vam presentar i, a continuació, ens van distribuir per habitacions. Un cop a les habitacions, amb el suport de monitors/es i dels grans sherpes de can Minairó, els adoles, vam endreçar la roba i buidar del tot les maletes. Tot ben ordenat al seu lloc i, sobretot, un llit ben fet i escollit.

La tarda, en general, va passar amb rapidesa. Després de berenar vam reunir-nos per grups tutorials i ens en vam anar a diferents indrets i racons de la Farga per tal de conèixer-nos millor, de donar instruccions i, en conseqüència, conèixer millor les normes del dia a dia. També vam preparar la vetllada i vam pensar un nom per al nou poble que, després de votacions i presentacions de noms vam escollir "Vilafargueta".

La vetllada de la nit fou molt, molt participativa i divertida i va acabar cap a tres quarts de dotze. Deprés tothom ha dormit com un angelet fins a les vuit del matí d'avui dilluns quan una música matinera s'ha escoltat per tota la Farga.

Ara mateix ja hem esmorzat i ja hem fet els serveis. Comença el cant coral i la presentació de la feina d'aquest any, concert inclòs. Veurem si podrem fer esports i/o anar al riu a la tarda donat que el cel està molt tapat i s'escola algun tro. Però la capacitat d'improvisació que tenim ens ajudarà a presentar alternatives quan calgui i com sempre ho hem fet.

Els nois i noies es veuen motivats i molt encuriosits per les activitats d'enguany. Anirem observant, però, de tot plegat en les properes cròniques. Des de la Farga de Queralbs, amb 19 graus en aquest moment, us enviem una mica de fresqueta i us desitgem un bon dia.

 

15/07/2018

Missatges al llibre de visites

En/na Familia Juanós Cruz, Victor Saba i Montse Cruz, Xavier Sanchez, Pare Pau (17) i Marc (13) , Loren León i Marce De Palma, pau, bego i riu , Família Navarro Mora, i 3 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

15/07/2018

Noves fotos a Segon torn 2018

S'han penjat 15 noves fotos a l'àlbum.

15/07/2018

Colònies "Els Minairons cantaires"

Acaba el primer torn i comença el segon

Els minairons del primer torn, ahir dissabte, vam rebre els familiars i amics per tal de compartir unes hores aquest projecte noble dels Minairons Cantaires de l'Associació Cultural Neret. Aquest any canviàvem la manera de rebre'ls i proposàvem diverses activitats que permetessin conviure una estona tots junts. La rebuda, a les cinc de la tarda, consistia en una fira que hi havia davant de la casa principal. Les paradetes diverses i, entre totes, generaven un ambient maco i distès. Cap a dos quarts de vuit del vespre vam començar un gran concert que va agradar al públic assistent. I, finalment, acabat el concert, vam sopar plegats, gairebé quatre centes persones, a l'aire lliure enmig de representacions diverses; allò que en diem Olla Barrejada. Fou un espectacle impressionant que va ajudar a dinamitzar la vetllada fins a l'hora d'anar a dormirt.

El més destacable del torn i d'aquest darrer dia ha estat el bon ambient, la serenor i tranquil·litat dels minairons, la capacitat organitzativa, els sentiments de totes i de tots, etc. Ha estat una quinzena fantàstica i solemne i l'equip encarregat de gestionar-la ha palesat entusiame i afecte.

Felicitem als nois i noies pel seu comportament, per la seva motivació, per la seva il·lusió, entre altres. I estem orgullosos de l'equip de monitors que han treballat durament per assolir aquest ambient i per anar endavant.

El diumenge dia 15 de juliol els minairons ens hem afanyat en fer les motxilles abans d'esmorzar i en endreçar les instal·lacions. Tot ha sortit bé i hem aconseguit aquest objectiu. D'aquesta manera hem pogut tornar a casa, acompanyats dels familiars, a l'hora prevista i, així, cloure aquesta campanya.

Cap a les dues de la tarda la Farga s'ha tornat a omplir de gent que hi arribaven amb vehicles privats. Eren nous minairons que començaven a arribar perquè començava el segon torn.

Hem dinat mitja hora tard en comparació al primer torn fa quinze dies i, en acabat, ens hem distribuït per habitacions. Ara mateix ja hem berenat i estem reunits amb els tutors o tutores per a engegar aquest torn. Això implica que a la nit ja podrem veure algun espectacle i, en definitiva, alguna dramatització.

Des de la Farga de Queralbs, bona tarda i fins demà.

15/07/2018

Noves fotos a Primer torn 2018

S'han penjat 66 noves fotos a l'àlbum.

14/07/2018

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Dia de retrobament i de germanor a can Minairó

Avui dissabte és dia de retobament a can Minairó i, per tant, penúltim dia de colònies (1r torn). Al matí hem acabat de descobrir qui eren els membres de la banda del Macot, fem un assaig final del concert i, abans de dinar, una tutoria darrera per a intercanviar valoracions i sentiments.

A la tarda, com ja hem anat indicant, visita de les famílies i retrobament a partir de les 17h. ens regirem per un horari més o menys estricte:

17:00h.- Arribada de les famílies i gran fira de Can Fargalbs de Torreneules. Retrobament. Berenar

19:00h.- Temps lliure i preparatius de cara al concert.

19:30h.- CONCERT

20:45h.- Reorganització del mobiliari per tal de poder sopar i gaudir de diferents actuacions

21:00h.- Sopar i inici d'actuacions.

23:40h.- Acte final de cloenda.

23:59h.- A fer nones

A destacar:

Entre 17 i 19h hi haurà un punt d'informació al carrer amb:

  • Tiquets del sopar
  • Comanda de DVDs 2018
  • Informació en general

Al vestíbul principal de l'edifici central hi haurà la botiga Neret on també s'hi podran recollir els DVDs 2017 que encara estan pendents de recollir.

En definitiva, estem parlant d'una organització complexa però simpàtica que esperem sigui d el'agrat de tothom. Us demanem paciència si us trobeu amb alguna incomoditat i molta il·lusió i ganes de passar-ho bé.

Finalment, remarcar el gran goig de tota la minaironada pel que fa a aquests magnífics quinze dies que hem pasat plegats i que ens han ajudat a créixer i ha compartir valors fantàstics i necessaris en una convivència.

Estem més que orgullosos dels vostres fills i filles i pletòric per com s'ha desenvolupat tot plegat.

Gràcies per la confiança i  benvinguts/des.

 

Foto més recent


En tornar del riu berenem pel camí
Segon torn 2018
16/07/2018 17:00:17

Donatius

Voleu col·laborar en becar nois/es per tal que puguin assistir a les nostres colònies?

Feu-nos un donatiu a través de Paypal

Calendari

Propers esdeveniments

17/07/2018
Segon torn 2018 (finalitza 29/07/2018)

Aniversaris

Dimarts, 17 de juliol
Miquel Hernando De La Rubia

Dimecres, 18 de juliol
Laia Gascon Capdevila

Dijous, 19 de juliol
Luis Leal Vidal-folch

Divendres, 20 de juliol
Jan Barcelona Martin
Cora Grau Soucheiron

Dissabte, 21 de juliol
Carlota Bas Baldó

Diumenge, 22 de juliol
Marta Lara García

Dimarts, 24 de juliol
Gerard Minguez Daina
Guillem Minguez Daina

Dimecres, 25 de juliol
Oriol Badosa Borrellas
Jan Estiu Salvadó

Dijous, 26 de juliol
Pol Sevillano Morera
Júlia Olarieta Domingo
Laia Soldevila Castillo

Divendres, 27 de juliol
Marc Araujo Castell
Cel Viola Morera

Amunt