07/08/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Final de la vint-i-quatrena edició de colònies

L'estiu 2019 s'ha caracteritzat, com és habitual els darrers anys, per un desenvolupament de les colònies tranquil i engrescador. Tant el primer com el segon torn han palesat la maduresa d'un bon projecte educatiu i la motivació d'un gran equip humà que ho fa possible de manera voluntària i altruista.

Durant les dues quinzenes els infants i adolescents han superat amb escreix els reptes proposats pels monitors i monitores i s'ha generat un gran clima entre elles i ells.I un cop més s'ha fet evident una manera de conviiure senzilla, amena, esperonadora. Sense elements pertorbadors com ho són avui en dia els aparells de comunicació (el mòbil n'és un gran exemple) i només amb les eines de sempre: natura, convivència, joc, diàleg... hem aconseguit la motivació suficient per a ser feliços amb ben poc (o molt, segons es miri).

Un projecte educatiu que ho basa tot en la confiança, en el respecte, en la sinceritat, en la solidaritat..., i que defuig de tot allò que confon i que tot ho impregna d'egoisme. Un projecte socialitzador on tothom té els mateixos drets i obligacions.

Hem caminat molt per arribar a aquest clima. Any i panys de tossuderia. Des dels anys seixanta i/o setanta hem anat configurant i dimensionant això que avui coneixeu totes i tots: les colònies "Els Minairons Cantaires" de l'Associació cultural Neret. De fet, les arrels es remonten a les "Cantarelles d'Estiu" de l'Orfeó Lleidatà. I des de l'any 1996, ara fa vint-i-quatre estius, Neret i can Minairó.

L'any que ve celebrarem el vint-i-cinquè aniversari. Ho farem amb la noblesa que ens caracteritza i amb la il·lusió de sempre. I aviat us farem arribar el calendari i el programa d'actes. Enmig de tot, el divendres 18, el dissabte 19 i el diumenge 20 d'octubre celebrarem la vint-i-cinquena trobada. Us hi esperarem joiosos. Un quart de segle es mereix un bon retrobament.

Gràcies per la confiança.

06/08/2019

Noves fotos a Primer Torn 2019

S'han penjat 2 noves fotos a l'àlbum.

06/08/2019

Noves fotos a Segon Torn 2019

S'han penjat 37 noves fotos a l'àlbum.

29/07/2019

Missatges al llibre de visites

En/na Montse Castell, pepita blanch, Assumpció Monseny, Cesc Escolà i Ma Josep Folguera, Sandra madre de Pol y Emma Torrent (44 y 78), Albert Viola i Rosa Morera, Nuna Reventós , i 1 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

27/07/2019

Noves fotos a Segon Torn 2019

S'han penjat 27 noves fotos a l'àlbum.

27/07/2019

Missatges al llibre de visites

En/na pepita blanch, Assumpció Monseny, Cesc Escolà i Ma Josep Folguera, Sandra madre de Pol y Emma Torrent (44 y 78), Albert Viola i Rosa Morera, Nuna Reventós , Pares Marta 142, i 31 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

27/07/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Mal temps?

De moment, a la Farga, les temperatures han baixat uns 10 graus de mitjana (ara a les 10h del matí el termòmetre marca 12 graus) i plou amb intermitències des de la matinada. Porteu, doncs, roba d'abric i impermeables o paraigües.

Laprevisió, per a aquest dissabte, no és la desitjable però intentarem acollir-vos el millor que puguem aquesta tarda i vespre. En un principi tot queda igual. No obstant, si alguna activitat no es pot realitzar a l'exterior tenim previst un pla B per a continuar amb l'entusiasme de sempre i no defallir.

Només caldrà que estigueu amatents a les nostres instruccions i, si cal, que ens feu suport puntualment. Els infants i joves, el concert, les actuacions..., tot plegat val la pena fer els sacrificis que calguin i adaptar-nos a la situació real.

A can Minairó estem acostumats a canvis de temps sobtats. És veritat que feia anys que no teníem un mal dia en finalitzar el torn. Però un dia o altre havia de passar. Endavant!

26/07/2019

Missatges al llibre de visites

En/na Pares Marta 142, Alba Castaño (para Marta Castaño, el número 3), W, Albert i Rosa, Pol Bastida Vives, Albert Viola i Rosa Morera, Marc (13), i 25 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

26/07/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Tarda de dissabte: Horaris i normativa

Benvolgudes i benvolguts,

El dissabte dia 27 de juliol, a dos quarts de cinc de la tarda, hi ha el retrobament dels miniarons amb les famílies. És un dia especial, màgic, bonic...

I perquè desitgem que no es perdi la màgia us fem arribar, de nou, el programa i horari de la diada conjuntament amb algunes instruccions que ens ajudaran a millorar l'organització i el desenvolupament de la jornada.

L'horari és el següent:

16:30h.-                Arribada a la Farga i retrobament.

17:00h.-                fira pels carrerons d ela Farga i piscina

19:00h.-                Cloenda de la fira i organització del concert.

19:45h.-                Concert de cloenda a càrrec dels minairons

21:00h.-                Sopar de germanor al carrer principal d ela Farga (davant del menjador)

Simultàniament.-   Espectacle tipus "Olla Barrejada". És a dir, actuacions dels minairons i de les famílies i/o amics presents que ho desitgin

23:59h.-                A planxar les orelles (dormir)

Recordem algunes instruccions:

a) A dintre del recinte de la Farga no es poden beure begudes alcohòliques ni s'hi pot fumar.

b) Els infants i joves participants no poden anar fora del recinte ni anar a la zona d'acampada de les famílies sense autorització dels monitors.

c) Els mòbils dels adults, en cap cas, han de ser la joguina dels minairons durant la vostra estada a la farga.

d) Tampoc és desitjable que els doneu begudes refrescants ni dolçaines o capricis.

e) No es pot entrar a les habitacions ni a les zones privades. Només es pot fer ús dels serveis del taller gran i/o, excepcionalment, de la mateixa casa de colònies.

f) A l'hora de sopar caldrà recollir les deixalles personalment i llençar-les on correspongui.

 

En definitiva, ens agradaria mantenir el caliu de les colònies i que ens ajudéssiu amb una certa complicitat.

 

Gràcies per l'atenció i confiança dispensades. Des de la Farga de Queralbs i contents de rebre-us aquest cap de setmana, bon dia.

En cas de mal temps, readaptarem els espais i l'activitat. Us pregaríem, en aquest cas, paciència.

26/07/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Darrers dies a can Minairó

Ahir dijous al matí vam gaudir d'una gran gimcana per les rodalies de la Farga. Ens ho vam passar molt bé amb les proves, moltes d'elles porques, donat que ens havíem de pintar, embrutar, etc. Però vam perdre les pors i vam riure molt! La feina va ser després, a les dutxes, quan la pintura no desapareixia del cos o quan del cap queien al plat de la dutxa fulles, terra, etc.

La tarda va consistir en un tast de moltes activitats: fotos de grup, tallers, cant coral, preparació de l'Olla Barrejada" (espectacle de la darrera nit), entre altres.

Vam cloure la jornada amb un foc de camp impressionant, tant pel que fa a l'encesa de la foguera, com pel que fa al coet que va aparèixer per sorpresa, com pel que fa a la gran rotllana de minairons que, màgicament, dansaven i cantaven al voltant del foc. El cel esra estrellat, feia una temperatura agradable, la mainada estava molt motivada i la il·lusió es palesava en qualsevol moment de la nit. I encara més magnífic i especial va ser l'acabament de la vetllada amb quatre cançons gairebé a les fosques i un silenci "in crescendo" fins a normalitzar-se. Ningú no tenia ganes d'anar-se'n a dormir a les lliteres. De fet, si no ens haguéssim mogut, molts minairons haguessin acabat adormint-se relaxats, molt relaxats...

Avui divendres estem ultimant els preparatius de cara a demà i a la tarda anirem a acomiadar-nos del nostre amic Freser. Per als minairons és un divendres especial perquè ja ensumem la fi d'aquestes vivències i la fi d'una quinzena meravellosa que ens ha aportat, a totes i a tots, amistat, solidaritat, il·lusió, felicitat...

L'equip de monitors estem molt satisfets amb l'evolució del torn. Ara només cal fer un bon retrobament i respectar aquelles normes que fan possible el "miracle" minaironal. I no s'hi val, d'entrada i tal com llegim en alguns missatges, prometre als fills que ja teniu els mòbils a punt pel dissabte. És jun disbarat. He de deixar-vos arrossegar pel corrent de can Minairó. Un corrent basat en la senzillesa, en la bona comunicació, en el respecte a les normes..., entre altres.

Us preguem, doncs, a totes i a tots, que no trenqueu les normes de "la casa"; si més no, fins que no torneu a casa. Ni mòbils, ni dolçaines, ni res que pugui suposar trencar la nostra màgia.

Més tard penjarem les quatre normes de convivència que heu de tenir en compte i l'horari de demà.

Des d ela Farga de Queralbs, bon migdia i bona tarda.

Donatius

Voleu col·laborar en becar nois/es per tal que puguin assistir a les nostres colònies?

Feu-nos un donatiu a través de Paypal

Foto més recent


Un liró astut que pren pomes de les pomeres de can Fong. Viu al seu teulat
Primer Torn 2019
06/08/2019 19:53:52

Calendari

Propers esdeveniments

19/10/2019
25è aplec

18/04/2020
Acte central 25è aniversari Neret

05/07/2020
Primer torn

19/07/2020
Segon torn

Aniversaris

Dimecres, 21 d'agost
Mariona Agatiello

Dijous, 22 d'agost
Bet Gríful Bohera

Divendres, 23 d'agost
Marina Martí Guitart

Diumenge, 25 d'agost
Otto Grau Soucheiron
Berta Reventós Meseguer

Dijous, 29 d'agost
Eudald Alegret Costa
Lea Vadez Reyes

Divendres, 30 d'agost
Arnau Leon Vives

Dissabte, 31 d'agost
Mar Vidal-folch Angerri

Amunt