Inscripcions a colònies

L'aplicació s'obrirà el dissabte 27 de febrer de 2021

19/10/2020

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Ja tenim les revistes penjades!

Hola a tots,

Acabem de penjar al nostre web les revistes de l'edició 2020 de les nostres colònies. És certament un bon moment per tornar a reviure grans moments d'aquest estiu passat.

Que en gaudiu!

Primer torn 2020

Segon torn 2020

29/09/2020

Associació Cultural Neret

Anul·lació dels actes centrals del 25è aniversari

Benvolguts,

Un cop vista la que la situació actual de la pandèmia no permet la celebració d'actes multitudinaris, els actes centrals del 25è aniversari de l'Associació Cultural Neret previstos pel proper 3 d'octubre de 2020 queden anul·lats i descartem finalment poder-ho fer durant el que queda de 2020.

Molts vau fer la reserva dels àpats durant el mes de febrer i març. Us proposem dues alternatives:

1. L'anul·lació de la reserva. Per fer aquesta anul·lació, ens heu d'escriure un correu electrònic, indicant el nom de la família i el número d'àpats reservats.
2. Mantenir aquesta reserva. En aquest cas, també aniria bé que ens ho comuniquéssiu.

Un cop tinguem clar que és factible organitzar un esdeveniment com el que tenim pensat poder celebrar, us proposarem una nova data i tornarem a engegar el sistema de reserves d'àpats.

Salutacions cordials,

Associació Cultural Neret.

03/08/2020

Missatges al llibre de visites

En/na Gisela Juanós (30) ha escrit un missatge al llibre de visites

30/07/2020

Colònies "Els Minairons Cantaires"

La força dels minairons

La força dels minirons i minairones, amigues i amics, rau en la confiança i el treball d'equip.

 

Estiu 2020: dos torns de colònies breus però necessaris que han estat una injecció d’optimisme per als minairons i minairones.

Queden lluny aquells fatídics dies de maig i de juny quan tot eren dubtes pel que feia a l’edició d’aquestes colònies i que res de bo presagiaven. Primerament les vèiem perillar; a continuació hi trobàvem molts inconvenients pel que fa a les mesures Covid-19 que hauríem d’adoptar en cas de gosar organitzar-les; i no oblidem el rau rau que ens consumia, que ens obligava a exercir el debat i la consulta davant de les incerteses que els diversos comunicats oficials emetien...

Volíem fer colònies però no a qualsevol preu. No volíem renunciar als pilars bàsics d’aquestes: contacte, afecte, interrelacions... Però tot semblava anar-hi en contra: que si distanciaments, que si mascaretes, que si grups estables...

Al final, després d’aspres debats a l’equip de monitors i monitores, vam decidir fer aquests dos torns d’una setmana cadascun amb un ritme més baix que l’habitual per tal de fugir de cansaments que poguessin provocar alguna febre sospitosa que ens obligués a activar el protocol Covid-19. Ja sabem que durant les colònies i degut al clima humit, a vegades fred, de les contrades de la Farga de Queralbs, no hi ha cap estiu que no tinguem algun cas de febre per calorada i cansament. I com que qualsevol minairó amb trenta-set i tres dècimes o més seria sospitós d ela Covid-19, doncs imagineu-vos a què ens enfrontaríem. Que a un aïllament temporal a l’espera que el pare o la mare es fessin càrrec de dur al seu fill/a al CAP per a fer-li la prova, etc. Un camí endimoniat que no desitjàvem i que ens posava els pèls de punta.

Davant d’aquesta situació volem agrair a les famílies la seva confiança envers el nostre equip i el nostre projecte. Certament, algunes i alguns minairons, davant del dubte, van decidir donar-se de baixa. Altres, en canvi, vau apostar per la nostra proposta confiant amb el rigor i bon fer de l’equip. Gràcies per haver confiat i gràcies per haver-nos animat en moments delicats i difícils. De fet, constatar que en teníeu moltes ganes i que desitjàveu anar endavant va ser per a nosaltres el revulsiu i/o el combustible que ens va permetre no decaure i agafar forces.

Després de superar tants i tants obstacles va arribar el dia del retrobament. Per cert, amb un inici de traca. El primer diumenge del primer torn, quan us rebíem, una tempesta impressionant semblava que volia posar falques a un bell inici. Tanmateix, durant els dos torns, les tempestes i les baixes temperatures no van contribuir a normalitzar unes vivències que sempre vam haver de supeditar a les condicions meteorològiques.

Però heus ací que som així, som minairons. Les ganes de fer colònies i de retrobar-nos, el desig de gaudir els uns dels altres, la màgia que, any rere any, s’estableix entre els minairons... van fer el miracle. Fou impressionant conviure intensament vuit dies. Les emocions corrien entre nosaltres a grans velocitats. Les rialles i carones de felicitat no eren afectades per les quatre mesures Covid-19 que, a poc a poc, es van anar relaxant. Al contrari, rialles, somriures, bons comportaments, afecte, confiança... es van fer els amos de la situació i, textualment, vam viure vuit dies en un oasis de pau ben lluny dels mitjans de comunicació i dels horribles comunicats de premsa dels nostres representants. Allí i aquells dies ens vam oblidat de la nova cultura Covid, de les rodes de premsa, dels confinaments i altres tortures psicològiques i ens vam dedicar a nosaltres.

Torns curts, breus i potser insuficients. Però torns necessaris, fantàstics i meravellosos que han omplert de joia a tants i tants minairons i minairones.

Estem orgullós de la feina feta. Dels infants i adolescents. De les famílies. Dels monitors i monitores i, del personal de la Farga, sempre al peu del canó i els braços ben oberts.

Cal filar prim per entendre la dedicació d’uns monitors i monitores que enguany han treballat més del doble per a poder, finalment, fer colònies amb el risc assumit. Cal entendre el context Farga amb les grans pèrdues econòmiques ocasionades per aquesta gran crisi. Gràcies, també, amigues i amics de la Farga per acollir-nos i per estimar-nos.

Tot ha acabat bé en ambdós torns. Recordarem sempre aquest 2020. Nosaltres, els minairons, havíem de celebrar amb gran solemnitat el nostre vint-i-cinquè aniversari. No ha estat possible. Però ja comencem a pensar en el vint-i-cinquè més un. Hi haurà temps per a celebrar-ho amb la dignitat que totes i tots ens mereixem.

En escriure aquestes quatre ratlles les emocions i alguna llagrimeta fan honor als nostres sentiments. Hem estat capaços, treballant en equip totes i tots junts, d’anar endavant i de vèncer a aquesta bruixota de la Covid. I vencerem tantes bruixes i bruixos que surtin al pas.

Tenim la força de la il·lusió. Tenim uns minairons i minairones ben abraçats. Fem pinya i la vida és fantàstica.

Endavant!

27/07/2020

Missatges al llibre de visites

En/na Familia Falcon Oller, Montse Castell, Montse Artola, Avia Carme per la Laia Camps, Ester y Juan A. , xavi, Papa i Mama, i 13 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

25/07/2020

Noves fotos a Segon torn 2020

S'han penjat 56 noves fotos a l'àlbum.

25/07/2020

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Programa del concert del segon torn

Donatius

Voleu col·laborar en becar nois/es per tal que puguin assistir a les nostres colònies?

Feu-nos un donatiu a través de Paypal

Foto més recent


Hi posen tota la seva energia!
Segon torn 2020
25/07/2020 22:54:06

Calendari

Propers esdeveniments


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/neret/webapps/public_html/portal/moduls/timeline/timeline.php on line 41

Aniversaris

Dissabte, 31 d'octubre
Júlia Sàez Montagut

Dimarts, 3 de novembre
Xavier Quilez Minoves
Carme Rius Domènech

Dimecres, 4 de novembre
Lluc Griful Arrieta
Bet Vidal-folch Angerri
Martina Gríful Donés

Dijous, 5 de novembre
María Pérez Soriano

Amunt