12/11/2018

Missatges al llibre de visites

En/na Martina calero ha escrit un missatge al llibre de visites

23/10/2018

Noves fotos a Aplec 2018

S'han penjat 34 noves fotos a l'àlbum.

27/08/2018

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Informació 24è Aplec "Els Minairons Cantaires"

Benvolguts,

Acabem de penjar a la Secretaria Virtual la carta informativa del 24è Aplec "Els Minairons Cantaires".

Enguany repetim el format habitual:

 

- Excursió dissabte matí al Taga (400m de desnivell aprox.), amb possibilitat de pernoctar a La Farga el divendres. 

- Passi de vídeos i tallers de danses a la tarda

- Foc de camp a la nit

- Gimcana diumenge matí

- Danses populars a continuació

- I finalment un bon dinar!

Per a més informació, podeu consultar la carta, clicant aquí

----> INSCRIPCIONS OBERTES! <-----

Data límit: 6 d'octubre de 2018

31/07/2018

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Fi del segon torn i d'una nova campanya a "can Minairó"

El diumenge 29 de juliol es va acabar el segon torn i, amb ell, la campanya de colònies d'aquest estiu (primer i segon torn). Pel que fa als dos torns, uns resultats més que sorprenents: cohesió, bona convivència, harmonia, felicitat, amistat... Un mes de juliol que no oblidarem fàcilment els minairons.

Pel que fa al torn que ens ocupa, el segon, el dissabte i el diumenge tot va anar d'allò millor. El dissabte hi va haver un gran retrobament de les famílies amb els infants i adolescents (també amb els monitors i monitores). Una gran fira va ser l'encarregada de fer una bona rebuda als visitants i, a continuació, cap a dos quarts de vuit del vespre, un gran concert va deixar bocabadat al públic. A continuació, el sopar de germanor a l'exterior i un gran espectacle, un xic improvisat, foren la traca final d'aquest retroobament.

El diumenge, com sempre, amb carones de cansament, vam enllestir la feina, vam fer motxilles, vam endreçar material, etc. fins que a les onze del matí van tornar a sonar les nostres cantarelles. Emocionava veure els minairons fent pinya, rodejats pels pares, mares i amics, i es repetia la història amb l'hora dels adéus. Després, com sempre, algunes remullades a la pica, algunes llàgrimes, i els comiats finals.

Val a dir que, un cop acabats els torn, als minairons ens queda un buit durant uns dies difícil d'explicar. Els pensaments, malgrat el cansament, bullen i bullen en el nostre cervell i totes unes imatges tendres i sentimentals van evocant els nostres records. Després, el temps ho cura tot. Però, tot l'any, esperem el moment de tornar-hi. Així és "can Minairó" i així és la vida.

Moltes gràcies a tothom. Moltes abraçades i..., A REVEURE!

30/07/2018

Missatges al llibre de visites

En/na Martina calero, Montse Castell, Família González-Ribera, Marc Gimeno 49, per la Laia, l'Edu i la Irene., Pare Gisela 30, Irene cuenca per duna llorens cuenca (37), Montse Casañé per Maria Vispe, i 1 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

28/07/2018

Noves fotos a Segon torn 2018

S'han penjat 93 noves fotos a l'àlbum.

28/07/2018

Missatges al llibre de visites

En/na Irene cuenca per duna llorens cuenca (37), Montse Casañé per Maria Vispe, Família Reventós Spà, Joan Artigaçl, Jordi i Cris per 49-83, Irene cuenca per duna llorens cuenca (37), Walter i Isa, i 63 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

28/07/2018

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Un darrer divendres esplèndid

Ahir divendes fou un dia força entretingut com ara us explicarem. Al matí, a part d'algunes activitats habituals: cant coral, tallers..., també vam organitzar uns jocs esportius diferents. Vam fer jocs d'aigua a la piscina i jocs de relleus molt divertits. Val a dir que a Queralbs és festa major aquests dies i que des de la comissió de festes, per tercer any consecutiu, ens demanaven poder jugar un partit de futbol aquí a la Farga. No vam acceptar la proposta donat que l'estiu passat hi van haver actituds agressives que no formen part del nostre tarannà o ADN i sí que els vam convidar a jugar amb nosaltres a la piscina i als jocs de relleu. Fou una decisió sàvia però el jovent del poble no ho va acceptar i, per tant, no hi van participar. Nosaltres, com a projecte educatiu, desitgem obrir portes però lluny d'un món transgressor. Volem jugar i no competir. Volem compartir!

Ens sap greu que els vilatans que es van desplaçar a la Farga ens dediquessin aquest tracte però nosaltres ens ho vam passar la mar de bé. A la tarda vam anar a acomiadar-nos del riu Freser que ens té enamorats. Molt pau i tranquil·litat com us podeu imaginar. En tornar del riu vam assajar un xic per damunt "l'olla barrejada" o actuacions de cloenda d'aquesta nit. Com darrerament, hem dormit com a marmotes.

Avui ja és el gran dia. Assaig general del concert ara mateix al matí, tutories i poca cosa més. En acabat de dinar, ens acomiadarem d'aquells i aquelles adolescents que acaben aquest estiu la seva trajectòria com alumnes i un descans merescut. A les cinc de la tarda començarà el sarau:

17:00h. Benvinguda i gran fira de Vila Fargueta (can Minairó)

19:00h. Descans i preparatius pel concert

19:30h. CONCERT

21:00h. Sopar de germanor

            Actuacions "Olla Barrejada"

23:45h. Fi de festa

Estem contents, molt contents, d'aquesta campanya de colònies. Molta cohesió entre els monitors, molta harmonia entre totes i tots els minairons, molta empatia i alegria, ganes de fer colònies, amistat i companyonia, èxit en les excursions, acampada i travessa, etc. És com un conte que acaba i que deixa un bon record, una gran vivència que, en definitiva, ens forja com a persones.

Esperem la vostra arribada. Desitgem acollir-vos el millor possible i tenim ganes de compartir, amb tots vosaltres, una gran diada.

Des de la Farga de Queralbs, bon dia a tothom.

26/07/2018

Colònies "Els MinaironsCantaires"

Dotzé dia de colònies i ambient fantàstic a can Minairó

Hola de nou,

Ahir dimecres al vespre, després d'un dia intens i engrescador, vam gaudir d'un foc de camp impressionant al qual hi vam arribar en forma de rua amenitzada per l'orquestra de Vila Fargueta. La nit era bonica i agradable, amb una lluna al cel que inspirava i molt als minairons. Era gairebé plena i deixava bocabadat a qualsevol. Al voltant de la foguera les danses i cantarelles van ser les protagonistes i la nit màgica va aparèixer de sobte. Els minairons se'n van anar a dormir ben cansats però molt joiosos del seu foc de camp.

La nit ha estat plàcida i molt, molt tranquil·la. Es nota ja un cansament en els rostres de molts minairons i una gran alegria quan realitzen activitats. Són, de fet, uns devoradors d'aquestes i tenen una "marxeta"...

Avui al matí ens hem llevat, com sempre, amb una música agradable i els monitors i monitores responsables d'habitacions fent la guitza de nou als més dormilegues. Que si hem d'endreçar, que si hem de fer una motxilleta per a la gimcana, que si la roba bruta cap aquí, que si el calaix està desendreçat, que si no t'has pentinat o rentat les dents, etc. En acabat d'esmorzar ens hem reunit plegats al carrer i ens han explicat el funcionament de la gran gimcana. Calia no perdre el temps per tal d'acabar la gimcana puntualment i no fer esperar al personal de la cuina a l'hora pactada, les dues de la tarda. Com ja podeu imaginar.

La gimcana acostumem a fer-la a les tardes però avui el temps podia tornar a ser de pluja així que hem optat per fer-la al matí. Tot un èxit, per cenrt! Ha agradat molt i hem rigut tant! Les dutxes són una altra història doncs feien falta fregalls d'alumini per tal de fer nets als minairons i minairones. Si els arribeu a veure...!

Ara mateix, per tal de relaxar-nos una mica, tothom està banyant-se a la piscina de la Farga o, si més no, passant-hi una estona. Més tard farem els tallers i el cant coral que no hem fet al matí com ja us podeu imaginar.

D'aquesta manera els dies i les nits esdevenen rabents i ens atansem ja als darrers moments d'aquestes colònies. El retrobament amb les famílies és proper i, aquest any, tindrà una significació especial donat alguns canvis, entre ells que podrem sopar tots junts gaudint, si tot va bé, d'una gran vesprada.

Pel que fa al dia a dia a can Minairó dir-vos que vivim moments extraordinaris, plens de motivació i de joia. Constatar-vos que és bonic d'imaginar un món com aquest nostre. Però també afirmar que és ben possible i gens utòpic. Els vostres fills i filles es veuen alegres i xirois, sense por al ridícul, protagonistes d'una història fantàstica i, a vegades, màgica. Treuen el millor d'ells aquests dies i en aquestes contrades i ho fan sense gaires miraments. Palesen que saben estimar i es deixen estimar cada cop més. Podríem definir aquest ambient com una fantasia plena de personatges que només volen viure moments dolços, fer i refer amistats, conviure, jugar i riure, estimar la natura i conèixer-la millor, etc.

Se'ns posen els pèls de punta quan els nois i noies fan reflexions sobre la vida, la natura, la música, etc. Emociona escoltar-los i emociona encara més veure'ls en aquesta sintonia. Cada cop saben més escoltar aquell silenci de que us parlàvem fa dies i cada cop més interioritzen els aprenentatges. Comparteixen i aprenen a aprendre.

No és fantàstic parlar sense embuts de tantes emocions? Això i així és can Minairó. Cal confiar en la jovenalla que creix i cal guiar-los per camins que ajudin a créixer la seva ànima i espiritualitat. O al menys així ho creiem i així ho vivim.

Moltes gràcies per tot. Ara comença a ploure de nou i les il·lusions d'avui ja estan satisfetes: gimcana, piscina, etc. Ara deixarem que la tempesta s'encarregui d'animar-nos amb la seva pluja i els seus llamps. Així els boscos continuaran verdosos i frondosos i els minairons i tothom en podrem gaudir tot l'estiu.

Des de la Farga de Queralbs, bona tarda a tothom.

Donatius

Voleu col·laborar en becar nois/es per tal que puguin assistir a les nostres colònies?

Feu-nos un donatiu a través de Paypal

Foto més recent


Qui aconseguirà pescar el musclo?
Aplec 2018
21/10/2018 12:39:56

Calendari

Propers esdeveniments

30/06/2019
Primer torn 2019

14/07/2019
Segon torn 2019

Aniversaris

Dijous, 13 de desembre
Bernat Serna Salvia

Divendres, 14 de desembre
Sira Vives Gibert

Dissabte, 15 de desembre
Xavier Roses Adrover

Diumenge, 16 de desembre
Abel Lopez Cuchillo

Dimarts, 18 de desembre
Pol Torrent Sanz

Dimecres, 19 de desembre
Roger Llanes Sayrol

Dissabte, 22 de desembre
Francesc Ignasi Freixanet Palle

Amunt