03/09/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Vint-i-cinquè Aplec "Els Minairons Cantaires"

Benvolguts,

L'agost ha estat un mes productiu a Can Minairo i ja tenim enllestit el programa d'activitats del vint-i-cinquè Aplec "Els Minairons Cantaires".

L'Aplec es farà a La Farga de Queralbs el cap de setmana del 18, 19 i 20 d'octubre de 2019.

El període d'inscripció començara el proper 15 de setembre i finalitzarà el 12 d'octubre i es farà a través d'aquest web.

Més informació

07/08/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Final de la vint-i-quatrena edició de colònies

L'estiu 2019 s'ha caracteritzat, com és habitual els darrers anys, per un desenvolupament de les colònies tranquil i engrescador. Tant el primer com el segon torn han palesat la maduresa d'un bon projecte educatiu i la motivació d'un gran equip humà que ho fa possible de manera voluntària i altruista.

Durant les dues quinzenes els infants i adolescents han superat amb escreix els reptes proposats pels monitors i monitores i s'ha generat un gran clima entre elles i ells.I un cop més s'ha fet evident una manera de conviiure senzilla, amena, esperonadora. Sense elements pertorbadors com ho són avui en dia els aparells de comunicació (el mòbil n'és un gran exemple) i només amb les eines de sempre: natura, convivència, joc, diàleg... hem aconseguit la motivació suficient per a ser feliços amb ben poc (o molt, segons es miri).

Un projecte educatiu que ho basa tot en la confiança, en el respecte, en la sinceritat, en la solidaritat..., i que defuig de tot allò que confon i que tot ho impregna d'egoisme. Un projecte socialitzador on tothom té els mateixos drets i obligacions.

Hem caminat molt per arribar a aquest clima. Any i panys de tossuderia. Des dels anys seixanta i/o setanta hem anat configurant i dimensionant això que avui coneixeu totes i tots: les colònies "Els Minairons Cantaires" de l'Associació cultural Neret. De fet, les arrels es remonten a les "Cantarelles d'Estiu" de l'Orfeó Lleidatà. I des de l'any 1996, ara fa vint-i-quatre estius, Neret i can Minairó.

L'any que ve celebrarem el vint-i-cinquè aniversari. Ho farem amb la noblesa que ens caracteritza i amb la il·lusió de sempre. I aviat us farem arribar el calendari i el programa d'actes. Enmig de tot, el divendres 18, el dissabte 19 i el diumenge 20 d'octubre celebrarem la vint-i-cinquena trobada. Us hi esperarem joiosos. Un quart de segle es mereix un bon retrobament.

Gràcies per la confiança.

06/08/2019

Noves fotos a Primer Torn 2019

S'han penjat 2 noves fotos a l'àlbum.

06/08/2019

Noves fotos a Segon Torn 2019

S'han penjat 37 noves fotos a l'àlbum.

29/07/2019

Missatges al llibre de visites

En/na Montse Castell, pepita blanch, Assumpció Monseny, Cesc Escolà i Ma Josep Folguera, Sandra madre de Pol y Emma Torrent (44 y 78), Albert Viola i Rosa Morera, Nuna Reventós , i 1 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

27/07/2019

Noves fotos a Segon Torn 2019

S'han penjat 27 noves fotos a l'àlbum.

27/07/2019

Missatges al llibre de visites

En/na pepita blanch, Assumpció Monseny, Cesc Escolà i Ma Josep Folguera, Sandra madre de Pol y Emma Torrent (44 y 78), Albert Viola i Rosa Morera, Nuna Reventós , Pares Marta 142, i 31 persones més han escrit un missatge al llibre de visites

27/07/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Mal temps?

De moment, a la Farga, les temperatures han baixat uns 10 graus de mitjana (ara a les 10h del matí el termòmetre marca 12 graus) i plou amb intermitències des de la matinada. Porteu, doncs, roba d'abric i impermeables o paraigües.

Laprevisió, per a aquest dissabte, no és la desitjable però intentarem acollir-vos el millor que puguem aquesta tarda i vespre. En un principi tot queda igual. No obstant, si alguna activitat no es pot realitzar a l'exterior tenim previst un pla B per a continuar amb l'entusiasme de sempre i no defallir.

Només caldrà que estigueu amatents a les nostres instruccions i, si cal, que ens feu suport puntualment. Els infants i joves, el concert, les actuacions..., tot plegat val la pena fer els sacrificis que calguin i adaptar-nos a la situació real.

A can Minairó estem acostumats a canvis de temps sobtats. És veritat que feia anys que no teníem un mal dia en finalitzar el torn. Però un dia o altre havia de passar. Endavant!

26/07/2019

Colònies "Els Minairons Cantaires"

Tarda de dissabte: Horaris i normativa

Benvolgudes i benvolguts,

El dissabte dia 27 de juliol, a dos quarts de cinc de la tarda, hi ha el retrobament dels miniarons amb les famílies. És un dia especial, màgic, bonic...

I perquè desitgem que no es perdi la màgia us fem arribar, de nou, el programa i horari de la diada conjuntament amb algunes instruccions que ens ajudaran a millorar l'organització i el desenvolupament de la jornada.

L'horari és el següent:

16:30h.-                Arribada a la Farga i retrobament.

17:00h.-                fira pels carrerons d ela Farga i piscina

19:00h.-                Cloenda de la fira i organització del concert.

19:45h.-                Concert de cloenda a càrrec dels minairons

21:00h.-                Sopar de germanor al carrer principal d ela Farga (davant del menjador)

Simultàniament.-   Espectacle tipus "Olla Barrejada". És a dir, actuacions dels minairons i de les famílies i/o amics presents que ho desitgin

23:59h.-                A planxar les orelles (dormir)

Recordem algunes instruccions:

a) A dintre del recinte de la Farga no es poden beure begudes alcohòliques ni s'hi pot fumar.

b) Els infants i joves participants no poden anar fora del recinte ni anar a la zona d'acampada de les famílies sense autorització dels monitors.

c) Els mòbils dels adults, en cap cas, han de ser la joguina dels minairons durant la vostra estada a la farga.

d) Tampoc és desitjable que els doneu begudes refrescants ni dolçaines o capricis.

e) No es pot entrar a les habitacions ni a les zones privades. Només es pot fer ús dels serveis del taller gran i/o, excepcionalment, de la mateixa casa de colònies.

f) A l'hora de sopar caldrà recollir les deixalles personalment i llençar-les on correspongui.

 

En definitiva, ens agradaria mantenir el caliu de les colònies i que ens ajudéssiu amb una certa complicitat.

 

Gràcies per l'atenció i confiança dispensades. Des de la Farga de Queralbs i contents de rebre-us aquest cap de setmana, bon dia.

En cas de mal temps, readaptarem els espais i l'activitat. Us pregaríem, en aquest cas, paciència.

Donatius

Voleu col·laborar en becar nois/es per tal que puguin assistir a les nostres colònies?

Feu-nos un donatiu a través de Paypal

Foto més recent


Un liró astut que pren pomes de les pomeres de can Fong. Viu al seu teulat
Primer Torn 2019
06/08/2019 19:53:52

Calendari

Propers esdeveniments

19/10/2019
25è aplec

18/04/2020
Acte central 25è aniversari Neret

05/07/2020
Primer torn

19/07/2020
Segon torn

Aniversaris

Dimecres, 16 d'octubre
Marta Castaño Pons

Divendres, 18 d'octubre
Júlia Solsona De La Encarnacion

Dissabte, 19 d'octubre
Bernat Gil De La Encarnación
Bernat Santamaria Porti

Dilluns, 21 d'octubre
Adrià Gutiérrez Benedico
Jan Alvarez Tomas

Dimarts, 22 d'octubre
Sergi Barón Hernandez
Sonia Massa Freire

Dimecres, 23 d'octubre
Ona Rubio Vega
Andrea Bertolero Donoyan

Dijous, 24 d'octubre
Marina Lafuerza Canalis

Dissabte, 26 d'octubre
Albert Caselles Tomas
Emma Phillips Vila

Amunt